Nya Digilär klart till skolstart!

I sommar uppdaterar vi Digilär och lanserar flera nya funktioner. Innehållet blir än mer tillgängligt och vi underlättar din lektionsplanering med ett nytt verktyg. Vi ser fram emot att släppa alla nyheter som vi vet är efterlängtade av lärare och elever runt om i landet.

Här ser du vad vi lanserar i höst!

Planera lektionen enkelt med helt ny funktion

En ny del av Digilär gör det möjligt för dig som lärare att arbeta mer flexibelt med läromedlet och hur materialet ska fungera för dina elever. Från skolstart 2019 kommer du att kunna:

  1. Bygga upp en helt egen planering där du stegvis lotsar eleverna framåt
  2. Skapa aktiviteter, varva med eget material och guida dina elever
  3. Arbeta gemensamt med dina kollegor och ämnesövergripande med flera läromedel
  4. Enklare kommunicera och följa upp hela gruppen, eller en enskild elevs resultat
  5. Helt bestämma ditt eget arbetssätt utifrån dina elevers behov
courses

Bättre användarupplevelse och tydligare fokus

cover

Fokusläge för alla

Fokusläge för läsning blir standard. Menyer, knappar och distraktioner tas bort för att eleven enklare ska kunna fokusera på sin läsning.

Länka till valfritt innehåll

Det blir möjligt att länka direkt till ett avsnitt i ett kapitel eller en specifik uppgift.

Teman i tre färger

Välj färgtema för hela Digilärs gränssnitt! Det finns tre teman att välja mellan - Standard, Mörkt eller Gult. Elever med lässvårigheter kan enkelt ställa in den kontrast som passar deras läsning bäst.

Renare och enklare

Digilär förnyas och får en renare design och ett enklare gränssnitt, för ökad  användarvänlighet

Tydlig navigering

En ny meny gör navigeringen enklare. Du har tillgång till hela läromedlet och hittar allt innehåll i samma vy.

Parallell lärarhandledning

All lärarhandledning flyttas till en parallell struktur så att du enkelt kan navigera mellan lärarhandledningar i olika delar av ett läromedel.

reader

Uppläsning av allt innehåll

Uppläsning blir nu tillgängligt på allt innehåll i Digilär, och växlar automatiskt mellan inläst tal och talsyntes. Även ordförklaringar, fördjupningar, frågor, uppgifter och arbetsflöden får uppläst ljud.

browser

Jobba vidare utan uppkoppling

Har internet gått ner? Ingen fara! Nu går det att arbeta vidare utan uppkoppling. Eleven kan skriva anteckningar, svara på uppgifter med mera offline - när hen sedan kopplar upp sig igen synkroniseras materialet.

Lättillgängligt och anpassningsbart innehåll

profile

Eget material lättåtkomligt och samlat

Allt material som skapas sammanställs under din profil. Anteckningar och filer som har laddats upp sparas både i respektive uppgift och på profilen. Här återfinns även ordlistor och övrigt material kopplat till en enskild användare. Allting lättåtkomligt på ett ställe helt enkelt!

Svara med film, bild eller röst direkt i en uppgift

Eleven kommer att kunna skicka in en bild, en ljudfil, en film, eller ladda upp ett dokument som svar direkt i uppgiften.

Gränssnitt på engelska, tyska - eller vilket språk du vill!

Du kommer att kunna byta språk på hela gränssnittet, alltså alla knappar och menyer. Vid skolstart endast till engelska och svenska, men under hösten lägger vi till tyska, franska och spanska. Innehållet i läromedlen översätts även fortsättningsvis med Google Översätt i webbläsaren Google Chrome.