Enklare, snyggare, bättre

I sommar uppdaterar vi Digilär så att du som lärare kan börja höstterminen med ett smidigare läromedel. Vi gör också innehållet än mer tillgängligt för dina elever. Läs mer om allt som händer i Digilär under sommaren här.

Vi har lyssnat!

Dina synpunkter är viktiga för oss och vi vet att de nya funktionerna som vi har utvecklat är efterlängtade av lärare och elever runt om i landet. Nu kommer eleverna till exempel att kunna lyssna på allt innehåll, jobba vidare offline och hitta lättare i läromedlet.

Alla användare får tillgång till nyheterna i Digilär automatiskt när höstterminen börjar – så kom ihåg att förnya din licens!

Förbättringar för
upplevelse och inlärning

uiux

Enklare gränssnitt

Digilär förnyas och får en renare design och ett enklare gränssnitt.

Bättre navigering

Navigeringen blir enklare med hjälp av en ny meny där du har tillgång till hela läromedlet och hittar allt innehåll i samma meny. Självklart kan du även som tidigare klicka dig fram via tydliga bilder och rubriker.

Fokusläge för alla

Fokusläge för läsning blir nu standard. Menyer, knappar och distraktioner tas bort för att eleven enklare ska kunna fokusera på sin läsning.

browser

Jobba vidare utan uppkoppling

Om en elev har öppnat en sida på Digilär i skolan kan hen fortsätta arbeta där även offline! Eleven kan skriva egna anteckningar, svara på uppgifter med mera. När eleven går online igen synkroniseras materialet.

reader

Uppläsning av allt innehåll

Uppläsning blir nu tillgängligt på allt innehåll på Digilär, och växlar automatiskt  mellan inläst tal och talsyntes. Även ordförklaringar, fördjupningar, frågor, uppgifter och matematikens arbetsflöden får uppläst ljud.

Din profil

Allt material du skapar i Digilär sammanställs under din profil. Anteckningar och filer som eleven har laddat upp sparas förutom i respektive uppgift även till elevens arkiv där det är enkelt att nå materialet.

På så sätt har eleven tillgång till sitt eget material oavsett i vilket läromedel hen befinner sig. 

profile

Materialet samlas på arbetsbordet

Eleven når sina anteckningar och ordlistor var som helst i Digilär, och materialet finns även tillgängligt i anslutning till kapitlet där det skapades.

Förbättrade teman i tre olika färger

Välj färgtema för hela Digilärs gränssnitt! Det finns tre teman att välja mellan - Standard, Mörkt eller Gult.

Välj språk för gränssnittet

Byt språk på hela gränssnittet om du vill (alltså alla knappar och menyer). Innehållet i läromedlen översätts även fortsättningsvis med Google Översätt i webbläsaren Google Chrome.

Svara i valfritt format

Eleven kommer att kunna skicka in en bild, spela in röst eller en film, eller ladda upp ett dokument som svar direkt i uppgiften.

Länka till valfritt innehåll

Det blir möjligt att länka direkt till ett avsnitt i ett kapitel eller en specifik uppgift. Allt innehåll får nya url:er (men gamla länkar fungerar fortfarande).

Parallell lärarhandledning

All lärarhandledning flyttas till en parallell struktur så att du enkelt kan navigera mellan lärarhandledningar i olika delar av ett läromedel. 

Nya möjligheter till lektionsplanering

En helt ny del av Digilär gör det möjligt för dig som lärare att arbeta mer flexibelt med läromedlet och hur materialet ska fungera för dina elever. Detta är så rykande hett att vi helt enkelt vill ägna en helt egen sida åt detta.

courses