Digilär SO-biblioteket för högstadiet

SO-biblioteket för högstadiet åk 6-9

3490kr*

SO-biblioteket för årskurs 6-9 är ett bra komplement till andra läromedel – både tryckta böcker och digitala läromedel. 

Prova material Testa gratis i 14 dagar Beställ

Månadens tema

Varje månad belyser vi en stor samhällsfråga eller ett hett debattämne antingen det är i vårt närområde eller i något annat land. Vi ger en bakgrund till ämnet och tar fram ett omfattande länkmaterial till olika nyhetsmedia.

Veckans nutidskryss

Vårt nutidskryss är ett enkelt test som visar hur mycket dina elever följer med i nyhetsbevakningen. Varje måndag publiceras ett nytt nyhetskryss som bygger på föregående veckas händelser.

Bilder

Här får du tillgång till Sveriges mest omfattande historiska bildarkiv som man kan använda sig av i undervisningen både som lärare och elev. Sammanlagt finns här 2 437 bilder tillgängliga.

Bildberättelser

Du får tillgång till 41 skilda bildberättelser som täcker det allra mesta av historien från forntiden fram till USA i krig med terrorismen.

Introduktionsbildserier

Här finns också ett fyrtiotal korta bildserier i de fyra olika SO-ämnena som kan fungera som tändvätska för eleverna innan de går igång och studerar ett arbetsområde.

Kartor

Här finner du ett omfattande kartmaterial – självklart till geografi, men också till historia och samhällskunskap.

Textavsnitt

Våra textavsnitt bildar tillsammans ett bibliotek bestående av 1800 sidor bredvidläsningstexter i ämnet historia. Här finns över 400 korta grundläggande artiklar som på ett enkelt sätt kan fördjupa elevernas kunskaper inom historiens epoker.

Tidslinjer

Här finns elva mycket uppskattade tidslinjer som på ett enkelt sätt ger en överblick över historiens gång. Det är något som vi vet att lärare kan ha stor nytta av när de introducerar ett arbetsområde i historia.

Quiz

Ett batteri med flervalsfrågor finns till samtliga SO-ämnen. Eleven kan här enkelt testa sina kunskaper innan ni går i gång med ett arbetsområde och varför inte också efter att ni har arbetat er igenom arbetsområdet.

 *Priset gäller skola med färre än 1 000 elever
1 000-2 000 elever: 4 490 kr
Över 2 000 elever: 5 490 kr

 

Författare

Stellan Wigh

Erik Kjellman

Anna Nyberg

Frågor om läromedlet

Vi svarar gärna på dina frågor om det här läromedlet. Skicka in din fråga via formuläret. Vi ser till att du får svar inom några dagar från en av läromedlets författare eller vår tekniska kundtjänst, beroende på vad frågan handlar om.

Fler kontaktvägar finns på sidan kontakt.

Din fråga om läromedlet

Din e-postadress