Digilär öppnar kontor i Stockholm

Kontorschef Lena Gode är nöjd med läget i centrala Stockholm.

Pressmeddelande: Ett av de ledande företagen på den digitala läromedelsmarknaden för den svenska grundskolan och gymnasiet, Digilär AB, öppnar nu ett kontor i centrala Stockholm.

Digilär, som nyligen listades som ett av de mest intressanta startup-företagen i branschen, har sitt huvudkontor i småländska Vaggeryd. Digilär har på kort tid kapat åt sig en stor del av den digitala läromedelsmarknaden.

– En av våra styrkor är just att vi har byggt vårt material digitalt från grunden, till skillnad från de traditionella förlagen som försöker omvandla sina befintliga tryckta läromedel till digitala produkter, säger Digilärs VD och grundare Stellan Wigh.

Digitaliseringen inom läromedel går trögt i Sverige och utgör endast cirka 5 procent av marknaden i nuläget. Som jämförelse kan nämnas att i grannlandet Danmark är 40 procent av läromedlen digitala. Just Stockholm ligger dessutom något efter i processen, men här finns nästan en fjärdedel av landets elever och lärare. Därför känner man på Digilär ett behov av att finnas i huvudstaden.

– Vi har lyckats väl med att få skolor ute i landet att förstå vikten av att använda våra smarta läromedel som ett stöd i undervisningen för både läraren och eleven. Men i Stockholm har mycket handlat om själva satsningen på en dator per elev hittills. Detta vill vi nu vara med och förändra, säger Stellan Wigh.

Personalen på Stockholmskontoret kommer att arbeta främst med försäljning och utbildning på skolorna i Stockholmsområdet.

För mer information, kontakta Stellan Wigh, VD, eller Lena Gode, kontorschef.